Du visar för närvarande Starta företag som ung

Starta företag som ung

Att starta ett eget företag kan vara en ovärderlig erfarenhet för ungdomar, då det ger dem praktiska färdigheter, lär dem om ekonomiskt ansvar och uppmuntrar entreprenörskap.

Det viktigaste är att ha passion för det man gör och vara beredd på att lära sig längs vägen.

Låg startkostnad: Att starta med att sälja t-shirts eller posters kräver oftast ingen stor initial investering. Med plattformar som Print-on-Demand kan du till och med undvika lagerkostnader och endast trycka produkter när någon faktiskt beställer.

  • Kreativitet i fokus: Ungdomar är ofta fulla av kreativa idéer och visioner. Genom att sälja egna t-shirt-designs eller posters kan de omvandla sin kreativitet till en produkt och lära sig värdefulla färdigheter inom design, branding och marknadsföring.
  • Lätt att skala upp: När verksamheten börjar rulla, är det lätt att expandera sortimentet, testa nya designidéer eller målgrupper. Denna flexibilitet gör att ungdomar kan anpassa sig snabbt till förändringar i marknaden eller trender.
  • Digital marknadsföring: Genom att sälja produkter online kan ungdomar lära sig digital marknadsföring, sociala medier strategier och sökoptimering – färdigheter som är högt värderade i dagens digitala samhälle.

Här följer 3 andra förslag på branscher som skulle kunna passa dig som är ung, om du vill starta ett företag. 

  1. Hushållstjänster: Tjänster som gräsklippning, snöskottning, städning eller barnpassning kräver ingen särskild utrustning och kan vara en bra startpunkt för unga företagare.
  2. Onlinekurser eller coaching: Många ungdomar är duktiga på något specifikt, vare sig det är ett musikinstrument, ett specifikt skolämne eller en hobby. Genom att erbjuda onlinekurser eller coaching kan de dela med sig av sin kunskap och tjäna pengar på det.
  3. Handgjorda produkter: Om ungdomar är händiga kan de tillverka och sälja handgjorda produkter, t.ex. smycken, konstverk eller hantverk på plattformar som Etsy eller lokala marknader.

Vill du inspireras ta en titt på justposters.se eller shirtstore.se som är en av Sveriges största leverantörer av poster och t-shirts.